Elvis Presley Bijbel

De Bijbel van Elvis Presley, met in het goud zijn naam © GWS Auctions

De Bijbel is met goud bedrukt met "Elvis Aaron Presley" en bevat een groot aantal bladwijzers en onderstreepte passages die blijkbaar tot Elvis spraken.

Eén van deze onderstreepte passages is met name afkomstig uit het boek Job, 31:24-26, dat luidt: "Als ik goud tot mijn hoop heb gemaakt, of tegen het fijne goud heb gezegd: Gij zijt mijn vertrouwen; Als ik mij verheugde omdat mijn vermogen groot was, en omdat mijn hand veel verworven had; Als ik naar de zon keek, als zij scheen, of naar de maan, die helder voortging."

Het is algemeen bekend dat Elvis een fervent lezer en een diep spiritueel man was. Van alle bijbels van Elvis die in de loop der jaren zijn verkocht, heeft dit specifieke boek een werkelijk ontroerend verhaal en een fantastische herkomst.

De Bijbel van Elvis Presley, die op zijn nachtkastje lag op de nacht dat hij overleed © GWS Auctions

Help jij ons mee om de kanselbijbel voor de Elvis-diensten aan te schaffen?

De stichting Er zit Muziek in de kerk wil de Elvis bijbel verwerven die op het nachtkastje lag van Elvis toen hij stierf. Doel is deze bijbel te gebruiken voor de kerkdiensten van Elvis-dominee Fred Omvlee in heel Nederland. De stichting heeft ANBI status en giften zijn daardoor aftrekbaar.